Program Sahsiah Muttaqin Siri.1/2024

29 Jun 2024 - Unit Hal Ehwal Islam UiTM Cawangan Selangor (UCS) dengan kerjasama Pejabat Agama Islam Daerah Kuala Selangor, Permuafakatan Persatuan Penduduk Puncak Alam, Masjid Puncak Alam dan Unit Pengurusan Kolej Non Residen berjaya menganjurkan Program Sahsiah Muttaqin Siri.1/2024 dengan disertai seramai 100 orang pelajar.

Program ini bertujuan memberi pendedahan tentang ciri-ciri peribadi mulia berpandukan sahsiah muttaqqin yang perlu dihayati dan diamalkan oleh mahasiswa, memupuk semangat kebersamaan dalam melaksana tanggungjawab ke arah Amal Makruf Nahi Mungkar, serta mempelajari sensitiviti hidup bermasyarakat dan semangat kejiranan yang perlu dititikberatkan demi menjaga nama baik UiTM.